December is een dure maand, met alle feestdagen ben je al snel veel geld kwijt. En dan moet je ook nog eens voor je hele familie cadeaus gaan kopen. Gelukkig kun je hier lezen hoe je dat zo goedkoop mogelijk voor elkaar kan krijgen.

  • Maak zelf cadeaus

Of je nou erg creatief bent of niet, zelf een cadeau maken kan erg leuk zijn. Je kan zelf iets knutselen of in elkaar timmeren, maar je kan ook een mandje vullen met leuke dingetjes en die versieren. Dat is veel leuker dan wanneer je al die dingetjes los zou geven. Wees creatief!

  • Geef dingen weg

Je hebt vast dingen liggen die je ooit hebt gekregen of gekocht, maar wat nu alleen maar stof ligt te vangen. Zonde voor het product, en zonde van de ruimte die het inneemt. Als het nog splinternieuw is en de verpakking zit er nog op of om, geef het dan opnieuw weg. Natuurlijk wel ervoor zorgen dat degene die het oorspronkelijk aan jou gaf het niet weet, dat zou onhandig zijn 😉

  • Houd rekening met kortingsacties

Misschien zijn alle mokken wel in de aanbieding, of koop je twee planten voor de prijs van één. Als je jouw aankoop baseert op wat er in de aanbieding is, bespaar je veel geld. Zorg er natuurlijk wel voor dat het cadeau een beetje bij de ontvanger past.